Fonder

"Finns ett långsiktigt case för investeringar i cybersäkerhet"

ETF-marknaden växer och en stor trend är techbaserade fonder. Cybersäkerhet är ett av de hetare områdena, enligt ETF Securities.

Uppdaterad 2016-04-08
Publicerad 2016-04-07

Marknaden för bolag inom cybersäkerhet väntas stiga med 10 procent de kommande åren. Det är åtminstone en prognos som ETF-leverantören ETF Securities väntar sig, säger Howard Li, chef för Canvas, bolagets plattform för börshandlade fonder i UCITS-format, till Realtid.se.

Bolaget lanserade en fond som ger exponering mot det globala cybersäkerhetssegmentet i september. Li menar att temat var ett av de största när det gäller techsegmentet förra året.

– Det finns ett långsiktigt "case" för investeringar i cybersäkerhet. För att sammanfatta det kan man säga att det är en anticyklisk tillgångsklass, eftersom det alltid kommer finnas behov av IT-säkerhet, säger han.

I indexet som ETF Securities följer finns generellt sett små till medelstora bolag och de är enligt Li 30 till antalet. Det var genom ett partnerskap med amerikanska ISE ETF Ventures som fonden lanserades i Europa. Den amerikanska motsvarigheten var en framgång för ISE och har sedan lanseringen 2014 tagit in över en miljard dollar i kapital.

Sektorn handlar om diversifiering och kan leverera högre tillväxt, menar Li.

– Jämfört med andra techbenchmarks är den definitivt mer volatil men det reflekterar faktumet att den har både små- och medelstora bolag. Men enligt vår prognos så ska sektorn växa 10 procent framöver, säger Howard Li.

ETF Securities-förvaltaren lyfter även fram en till megatrend inom techsektorn som investerare visar intresse för: robotik och automatik, där bolaget också lanserade en fond i slutet av 2014.

Segmentet är attraktivt för en bred investerarbas, från institutioner och family offices till privatinvesterare, menar Li, men uppger samtidigt att det just är större institutioner som visar det största intresset.
 

Platsannonser

Logga in