Börs

Fingerprint handelsstoppas på Stockholmsbörsen

Fingerprint Cards aktie handelsstoppas på Stockholmsbörsen efter att aktien föll med över 6 procent på tisdag morgon. Detta efter en Pareto-analys som sänker förväntningarna på bolagets första kvartal för 2018.

Uppdaterad 2018-03-20
Publicerad 2018-03-20

Handelsstoppet genomfördes efter tio på tisdag förmiddag. Det gjordes mot bakgrund av en Pareto-analys som visar att Fingerprint i samtal med Pareto-analytiker påtalat att konsensusförväntningarna ligger för högt, särskilt för första kvartalet 2018. Det rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.

Pareto nedgraderar därmed Fingerprint till sälj (behåll) och riktkursen sänkts till 7 kronor (12). I ett mejl till nyhetsbyrån meddelar Nasdaq att beslutet om handelsstoppet fattats i samråd mellan Stockholmsbörsen och Finansinspektionen.

”Vi har under förmiddagen haft en dialog med Finansinspektionen och har gemensamt fattat beslut om att stoppa handeln i Fingerprint Cards. Vi avvaktar nu mer information från bolaget för att möjliggöra ett återupptagande av handeln så snart som möjligt. I övrigt har vi inga fler kommentarer”, meddelar Nasdaqs pressavdelning i ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt.

Pareto uppskattar i sin analys Fingerprints intäkter till 412 miljoner kronor för det första kvartalet – ned från tidigare 566 miljoner.

För helåret väntas bolagets justerade rörelseresultat uppgå till 57 miljoner kronor, jämfört med tidigare resultatförväntningar på 341 miljoner kronor. För 2019 sänker Pareto estimatet till 138 miljoner kronor, från tidigare 404 miljoner.

Justerat rörelseresultat för helåret 2018 och 2019 ligger på cirka 130 miljoner kronor respektive 256 miljoner kronor, enligt SME Direkt.

Platsannonser

Logga in