Finans Nyhet

Finansrådgivare plockar strateg från mediebranschen

Publicerad

Stockholm Corporate Finance rekryterar Henrik Eklund från nyhetsbyrån AP.

Realtid.se

Han blir Senior Adviser. Satsningen ingår i finansbolagets strävan att knyta kompletterande nätverk och kompetens till bolaget:

– Rekryteringen av Henrik Eklund är ett steg i denna riktning där vi ges möjlighet att komplettera våra tjänster inom kapitalanskaffning och M&A med internationella transaktioner inom IT- och Mediasektorn. Vi fortsätter att söka medarbetare med kompletterande nätverk och nischkompetens, säger vd Peter Enström i en kommentar.

Henrik Eklund är civilekonom och född 1967. Han har haft flera ledande befattningar inom IT- och Medie-branschen. Han kommer närmast från den internationella nyhetsbyrån AP, där han ansvarar för att införa nya strategier samt utveckla nya internationella tjänster.

Annons

Han har tidigare varit grundare och vd för Kamera Content. Bolaget köptes av Nasdaq-noterade KIT Digital 2008. Han har även varit grundare tillika vd för Pan Interactive samt affärsområdeschef för Norstedts Multimedia, som idag ägs av KF Media.

Förutom rollen som Senior Adviser på Stockholm Corporate Finance ska Henrik Eklund även arbeta med externa styrelseuppdrag.

Annons