Finans Nyhet

Finansrådgivare blåste kunder på 72 miljoner kronor

Publicerad

Vd:n för Connecta Fond & Försäkring stämdes, men hann avlida innan polisen påbörjat sin brottsutredning.

Realtid.se

Kerstin, fingerat namn, ville trappa ned arbetstiden efter att hon fyllt 61 år. Hon vände sig till Connecta Fond & Försäkring, som alltså har Finspektionens tillstånd att erbjuda ekonomisk rådgivning.

Bolaget presenterade en plan för henne 2009, enligt Sydsvenskan. Planen innebar att hennes hus belånades med 1,1 miljoner kronor. Detta eftersom det dels hade ökat i värde, dels hade hon amorterat mycket genom årens lopp.

Enligt Sydsvenskan fördes pengarna över till bolagets vd för säkra placeringar som kommunobligationer och statsskuldsväxlar. Även en rad andra Lundabor vänt sig till vd:n i tron om att man skulle få hjälp. Men i själva verket visade det sig att han stoppade pengarna i egen ficka.

Annons

Den 21 okober förra året läste Kerstin en artikel i just Sydsvenskan om att Skatteverket upptaxerat vd:n med tio miljoner kronor. Där framgick bland annat att mannen under tre års tid har tagit ut pengar som har strömmat in till bolaget i form av lön.

Kerstin och flera med henne ville få ut sina pengar, men fick det inte. Hon valde då att anmäla mannen för grovt bedrägeri. Men innan polisen han påbörja en brottutredning avled vd:n och ärendet avskrevs.

Kerstin är minst sagt besviken:

Annons

– Jag gick in i detta avtal i hopp om att få en bättre ålderdom. Istället sitter jag med en stor skuld som innebär att min ålderdom blir sämre, säger Kerstin till Sydsvenskan..

Annons