Mest lästa

Finansnyheterna som lockade flest i sommar

Snart är alla sommarsemestrar slut. Vi har gått igenom de tio mest lästa nyheterna i sommar – har du hängt med? Från och med måndag startar Realtid sin normala utgivning igen – inklusive våra nyhetsbrev.

Uppdaterad 2019-08-19
Publicerad 2019-08-17

1. Eric Strand startar ”Sveriges mest riskfyllda fond”

Förvaltaren Eric Strand lämnade i våras Pacfic fonder efter oenighet med ledningen. Nu är han tillbaka med vad han kallar ”Sveriges mest riskfyllda fond”. 

Av: Johan Såthe. Publicerad: Söndag 2019-08-19.

2. Nordeas mångmiljardprojekt för att byta alla system

Sedan 2014 har ett enormt digitalt transformationsprojekt pågått på Nordea. Först i slutet av 2020 kommer det att vara klart – omkring ett år efter planen, jämfört med leverantörens ursprungliga pressmeddelande. Teknikprojektet ingår som en viktig del i kravspecen när Nordea nu letar ny vd.

Av: Sverker Brundin. Publicerad: Tisdag 2019-07-11.

3. Mastercard bygger infrastruktur för direktbetalningar över hela Norden

Ett antal nordiska storbanker ska bygga en gemensam infrastruktur för direktbetalningar i realtid oavsett valuta i Sverige, Danmark och Finland. Mastercard är leverantör av systemen. 

Av: Sverker Brundin. Publicerad: Fredag 2019-06-25

4. De tar plats i Northvolts nya styrelse

Goldman Sachs och Volkswagen får representation i Northvolts nya styrelse. Delar av Northvolts finansierinsgrunda på 10 miljarder har även registrerats hos Bolagsverket där nya aktörer träder fram.

Av: Sara Johansson. Publicerad: Torsdag 2019-06-25.

5. Här är Rökos första förvärv

Tomas Billings och Fredrik Karlssons nya investmentbolag Röko gör sitt första förvärv. Bolaget köper 80 procent av aktierna Arboritec.

Av: Johan Såthe. Publicerad: Måndag 2019-06-27.

6. Verkligheten bultar på Riksbankens dörr

Det är svårt att hitta en centralbank med tommare verktygslåda än Riksbanken. Realtids krönikör Per Lindvall konstaterar att ingen vill svära i den svenska sparsamhetskyrkan.

Av: Per Lindvall. Publicerad: Fredag 2019-08-02.

7. AMF ser inte skogen för alla valuta- och strukturproblem

Skog brukar säljas in som en tillgång som ger stabila och långsiktigt hållbara kassaflöden. AMF har uppenbart svalt detta bete. Verkligheten är mycket krassare, konstaterar Realtids krönikör Per Lindvall.

Av: Per Lindvall. Publicerad: Måndag 2019-06-26.

8. Källor: Därför lämnar Dennelind Telia

Telias vd Johan Dennelind kommer att lämna sin post under nästa år och ett telekomnyhetsbrev ställer i sin analys frågan om regeringen har petat honom. En källa med insyn i bolaget uppger dock för Realtid att han inte fått sparken. 

Av: Olof Swahnberg. Publicerad: Måndag 2019-08-05.

9. Sverige världsledande på gröna obligationer

Världsbanken har valt Sverige som hubb för sin storsatsning på gröna obligationer för tillväxtländer. Anledningen är att Sverige är ledande i världen på området.

Av: Sverker Brundin. Publicerad: Måndag 2019-06-28.

10. Stormigt värre för Nordea

Strukturella problem med en konstgjord “nordisk” marknad, dyra integrationer och allt större konkurrens från de amerikanska investmentjättarna. Den nya vd:n för Nordea får det inte lätt att vända Nordea på rätt köl, skriver Realtids Per Lindvall.

Av: Per Lindvall. Publicerad: Tisdag 2019-07-01.

Platsannonser