Finans Nyhet

Finanskändisar startar ny hedgefond

Anna Svahn och Martin Sandqvist. Foto: Pressbild
Publicerad

Anna Svahn och Martin Sandquist sätter fokus på ädelmetaller och råvaror i Antiloop Hedge.

Anders Frick

Nu seglar ett nytt hedgefondföretag upp på den svenska marknaden. Bakom Antiloop Hedge står Anna Svahn, Martin Sandquist, Karl-Mikael Syding och Peter Dahlberg, som alla har erfarenhet från finansbranschen.

– Vårt fokus är bland annat ädelmetaller och råvaror, ett tillgångsslag som vi tycker att finansbranschen har förbisett under en lång tid. Vi tror att det finns goda förutsättningar för att lyckas med detta, säger Anna Svahn till Realtid.

Antiloop Hedge har en multistrategisk inriktning med sju strategier som bygger på olika idéer och områden.

Annons

– Vi har strategier med låg korrelation till båda varandra och till börsen. Vi är medvetna om pressen på branschen och att fonder har lagts ned bara senaste året, men vår investeringsapproach skiljer sig också från dem, säger Anna Svahn.

Hon vill inte avslöja vilka storleksmässiga mål som bolaget har, men säger att man initialt börjar med såddkapital i form av ett antal tiotals miljoner kronor från Martin Sandquist och Peter Dahlberg.

– Vi kör nu en mjukstart och bygger först upp ett track record innan vi senare kommer att ta in mer kapital från friends and family. Målsättningen för mig har varit att starta en hedgefond i ett par år nu, så det känns fantastiskt och jättespännande att vara igång, men man ska tänka på att det snarare är att jämföra med ett maraton snarare än ett hundrameterslopp, säger Anna Svahn.

Annons

Annons