Penningpolitik

Finansiella stabilitetsrådet: “Redan viss stabiliserande effekt”

Det finansiella stabilitetsrådet sammanträdde i ett extrainsatt möte under tisdagen.

Publicerad 2020-03-25

Under tisdagen sammanträdde det finansiella stabilitetsrådet i ett extrainsatt möte med anledning av utvecklingen i coronaviruset. Mötets representanter bestod bland annat av finansmarknadsminister Per Bolund, Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen, Riksgäldsdirektör Hans Lindblad och Riksbankschefen Stefan Ingves, skriver Insights.

Rådande åtgärdspaket har enligt rådet gett en "viss stabiliserande effekt" även om de finner ett behov fler åtgärder för att få igång svensk ekonomi.

"Anledning av de negativa effekter som spridningen av coronaviruset har inneburit för utvecklingen i realekonomin och på de finansiella marknaderna”, skriver rådet i protokollet från mötet.

Det finansiella stabilitetsrådet diskuterade vidare behovet av en samlad politik från alla berörda myndigheter, statens roll i att sänka företagens kostnader och att säkerställa tillgången på banklån och företagskrediter.

“Vi följer den fortsatta utvecklingen noga och myndigheterna och regeringen är reda att använda de verktyg man har tillgängliga för att säkerställa stabilitet på de finansiella marknaderna”.

Platsannonser