Finans

Finanschefen i Hoist Finance avgår

Pontus Sardal avgår som CFO och vice vd för Hoist Finance. “Jag beklagar att Pontus nu valt att lämna, men förstår och respekterar hans beslut”, säger vd:n Jörgen Olsson.

Publicerad 2017-12-15

Pontus Sardal har idag fredag, efter sex år i ledande befattningar, meddelat att han lämnar Hoist Finance, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Pontus Sardal har varit en viktig person i den framgångsresa som påbörjades 2009 när vi började bygga det Hoist Finance vi är idag. Vi har under dessa år inte bara växt från 360 medarbetare till över 1 300 idag, utan vi har också börsnoterats på Stockholm Nasdaqs Midcap lista. Jag beklagar att Pontus nu valt att lämna, men förstår och respekterar hans beslut, säger Jörgen Olsson, vd för Hoist Finance, i en kommentar.

Pontus Sardal kommer att kvarstå som CFO och vice vd till mitten av juni nästa år, eller tills en efterträdare är på plats.

– Jag känner stor tacksamhet för att ha varit en del av den fantastiska tillväxtresan vi i Hoist Finance har haft de senaste åren. När jag började 2011 var vi verksamma i sex länder, vilket kan jämföras med idag då vi har verksamhet i nästan det dubbla, elva länder. Jag är stolt över allt vi lyckats åstadkomma, men när vi nu går in i en ny fas med en ny vd så känns det rätt att lämna över till någon som med rätt driv och energi kan bidra till utvecklingen av bolaget, säger Pontus Sardal i en kommentar.

Platsannonser