Annons

Annons

Finanschefen blir storägare i Real Holding

Den nytillträdde finanschefen Lars-Olof Olsten ökar, via bolag, ägandet i fastighetsbolaget Real Holding och blir bolagets tredje största ägare.

Real Holding meddelar under måndagsmorgonen att Gremio Fastigheter ökar sitt ägande i Real Holding till 12 procent. Gremio Fastigheter ägs av Real Holdings nytillträdde finanschef Lars-Olof Olstens bolag Olsten Development.

Lars-Olof Olsten tillträdde sin roll som cfo för fastighetsbolaget Real Holding den 1 oktober 2017. Enligt pressmeddelande började Gremio Fastigheter investera i Real Holding under 2017 och har i företrädesemissionen utökat sitt ägande ytterligare.

Emissionen är formellt avslutad och den ligger för slutregistrering hos Bolagsverket varför den slutliga ägarlistan nu kommuniceras.

Annons

Annons

Gremio har per den 16 april 2018 ett innehav om totalt 1.410.000 A-aktier samt 25.641.104 B-aktier i bolaget. De senaste 13.600.000 aktierna förvärvades till emissionskursen 0,50 kronor per aktie. Gremio Fastigheter är i och med detta den tredje största ägaren i Real Holding i Sverige AB efter TBS Group (Abelco investment Group) samt Bengt Linden.

– Detta är ett gott tecken på att Gremio tror på bolaget och stöttar den omdaning vi håller på att genomförande. Det är mycket glädjande att vi nu lyckats stärka Reals balansräkning ytterligare med detta kapitaltillskott. Vår handlingsplan för att städa upp och skapa Real 2.0 är snart genomförd och vi kan fortsätta vår strävan att skapa ett välmående växande fastighetsbolag, säger vd Anna Weiner Jiffer, i en kommentar.

Lars-Olof Olsten är medgrundare och partner i fastighetsbolaget Newcap AB.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons