Bank

"Fel bolag rapporterades i strukturen"

Resurs Bank noterades på fredagen. Samtidigt utreds banken av Finansinspektionen (FI). För Realtid.se kommenterar vd:n Kenneth Nilsson det pågående sanktionsärendet.

Uppdaterad 2016-04-29
Publicerad 2016-04-29

Som Realtid.se tidigare berättat granskar FI sedan i september Resurs Bank inom ramen för ett sanktionsärende. Anledningen är att bolaget mellan 2012-2015 kan ha gett en felaktigt bild av sin kapitaltäckning till FI.

Nordic Capitals ägarbolag Cidron, som äger 50 procent av Resurs Bank, ska enligt FI inte ingått i beräkningsunderläget för kapitaltäckningen, vilket det borde ha gjort.

– Fel bolag rapporterades i strukturen och det har vi själva anmält till Finansinspektionen som nu tittar på det, säger Kenneth Nilsson som dock inte vill redogöra för några detaljer för hur det kan ha gått till.

Han ser inte särskilt allvarligt på granskningen och att den pågår samtidigt som Resurs Bank noteras.

– När vi gjorde "due diligence" upptäckte våra rådgivare att det möjligtvis kan vara något som vi gjort fel. Samtidigt har vi haft löpande dialog med FI och prospektet är godkänt, så jag ser inte att det kommer att få några större konsekvenser, säger Kenneth Nilsson.

Resurs Bank har ännu inte fått någon besked från myndigheten när utredningen ska vara klar.

Platsannonser

Logga in