Annons

Annons

F.d. riksrevisor nomineras till Europeiska revisionsrätten

Regeringen nominerar Eva Lindström till ny ledamot i Europeiska revisionsrätten från och med 1 mars 2018. Det är första gången Sverige nominerar en kvinna till denna post.

– Arbetet att använda våra resurser effektivt och bekämpa bedrägerier måste föras både nationellt och internationellt. Sverige ska vara en aktiv del i EU:s revisionsarbete och det är därför vi nominerat en mycket meriterad och klok person till uppdraget, säger finansminister Magdalena Andersson i ett pressmeddelande.

Eva Lindström är idag statssekreterare hos närings- och innovationsminister Mikael Damberg. Hon har tidigare bland annat varit riksrevisor samt budgetchef i Finansdepartementet.
Svensk ledamot i Europeiska revisionsrätten är för närvarande HG Wessberg. Wessbergs mandat som ledamot upphör den 28 februari 2018.

Efter nomineringen ska ledamöterna höras av Europaparlamentet. Beslutet om vilka ledamöter som utses förväntas fattas av Ministerrådet i januari nästa år och den 1 mars tillträder den nya ledamoten sin nya tjänst

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons