Försäkring

Fd Avanza-kollega till Hembergs Gofido

Henrik Senestad tillträder i dag som försäkringsekonom på Gofido.

Uppdaterad 2020-12-01
Publicerad 2020-12-01
Henrik
Senestad.

– Det är dags att börja ifrågasätta och göra försäkring begripligt för vanligt folk. Industrin har stått stilla alldeles för länge och vi konsumenter får betala för det. Tiden är inne för förändring och på Gofido är vi därför extra glada idag då vi välkomnar Henrik Senestad till rollen som försäkringsekonom - Sveriges första, säger Gofidos vd Annika Saramies.

Henrik Senestad kommer närmast från pensionsbolaget Alecta där han arbetat med att öka kunskapen kring det svenska trygghetssystemet. Dessförinnan på Avanza där han tillsammans med Claes Hemberg folkbildade kring frågor om ekonomi, sparande och aktier.

– En försäkringsekonom är kort och gott en ekonom som gillar försäkringar, ur alla vinklar, som belyser de dåliga med en ficklampa, som förenklar det krångliga och som räddar de oskyldiga. Det är dags att på allvar utmana försäkringsjättarna, att väcka bergatrollen ur sin sömn. Det är dags för förändring och för vanligt folk att få billigare försäkringar där du kan välja vad som ska ingå. Trygghetsnarkomanin och överförsäkringen måste få ett stopp, säger Henrik Senestad.     

Platsannonser

Logga in