FinansNyhet

FAR rekryterar skatteprofil från PwC

Hans Peter Larsson lämnar PwC för att gå till branschorganisationen FAR.
Publicerad

Hans Peter Larsson rekryteras till branschorganisationen FAR för att lyfta medlemsgruppen skatterådgivare och opinionsbilda på skatteområdet.

Rakel Lennartsson

Branschorganisationen FAR med bas inom revision och redovisning har de senaste åren vidgat sin medlemsbas.

Sedan sommaren 2011 auktoriserar FAR kvalificerade skatterådgivare. Även skatterådgivare utanför revisionsbyråerna ska kunna ansöka om auktorisationen och genomgå examination för denna. I dag är drygt 300 auktoriserade skatterådgivare medlemmar i FAR.

– Auktorisationen är en viktig kvalitetsstämpel i tider när skatt är så omdebatterat. Och med Hans Peter Larsson på FAR får vi mycket bättre förutsättningar att utveckla auktorisationen av skatterådgivare, säger Dan Brännström, generalsekreterare i FAR, i ett pressmeddelande.

Annons

Hans Peter Larsson fyller i:

– FAR är mästare på att hantera ordning och reda och ser vad som fungerar och inte fungerar när det gäller att sätta ihop en lagstiftning. Och inom skatt är det sådant jag ska lyfta. Min uppgift blir också att synliggöra auktorisationen av skatterådgivarna och vad den innebär. Ett viktigt sätt är förstås att driva debatt, där skatterådgivare i dag inte är tillräckligt aktiva.

I pressmeddelandet framgår även att FAR mot bakgrund av medlemsbasens skattekompetens också hoppas kunna påverka en kommande skattereform.

Annons

– Skattesystemet är i stort behov av reformering, och FAR vill bidra konstruktivt till att skattereglerna blir tydliga, förutsägbara och rättvisa. Jämfört med förra översynen måste även faktorer som hållbarhet och digitalisering beaktas. Här kan Hans Peter Larsson hjälpa FAR att spela en avgörande roll, säger Dan Brännström.

Hans Peter Larsson kommer närmast från PwC där han varit verksam under två decennier, som skatterådgivare och opinionsbildare. Innan dess arbetade han bland annat för Företagarna. Han har arbetat mycket med ägarledda företag och varit starkt profilerad i 3:12-debatten. 

Den 20 augusti 2018 börjar han som skatteansvarig på FAR.

Annons

 

 

FAR

FAR är branschorganisationen för revisorer, redovisningskonsulter, skatterådgivare, lönekonsulter och specialister.

Annons