FinansNyhet

Facebook-grundare investerar i Antler

Publicerad

Den internationella startup-generatorn Antler tar in 50 miljoner dollar i nytt kapital till sina fonder i bland annat Stockholm, Oslo, Sydney, London och New York.

Olof Ehrs

Bland investerarna i Antlers kapitalrunda finns Eduardo Saverin och Elaine Saverin, medgrundare av Facebook, Christen Sveeas, norsk finansman och det japanska finansbolaget Credit Saison. 

– Investeringen är en gemensam bedrift som drivits igenom av våra globala kapital-team. Vi kan inte berätta hur mycket pengar den nordiska fonden får, säger Livia Moore, kommunikationsansvarig på Antler. 

”Vi behöver fler smarta personer som startar företag med fokus på att lösa världens största problem. Antler ger fenomenala individer chansen att göra detta på en imponerande skala”, säger Eduardo Saverin i en kommentar. 

Annons

Pengarna ska finansiera de nationella startup-program som ska hjälpa till vid skapandet av nya bolag och affärsidéer. I Norden finns en fond som finansierar verksamheten i Oslo och Stockholm. 

Konceptet för programmen är att omkring 100 utvalda sökande per termin utbildas i bolagsbyggande, marknadsföring och strategi.

Första fasen varar i tio veckor och efter denna tid pitchar deltagarna sina affärsidéer till en jury som företräder Antler. Efter denna process väljer sedan Antler ut vilka affärsidéer de vill investera vidare i. Antler investerar 110 000 dollar, minus 50 000 dollar i programavgift, i utbyte mot 10 procent i bolagen. 

Annons

Antler har funnits i Sverige sedan 2019 och hunnit med att examinera två kullar av deltagare och investerat i de svenska startups som Equalitycheck, Gofingo och Skyqraft.

Onsdagen den 15 januari 2020 kommer Antler presentera de svenska bolag de investerat i senast. 

Globalt har Antler lockat över 20 000 personer att ansöka till programmen varav drygt 1 000 personer blivit utvalda till att fortsätta. Antler har investerat i över 120 start-ups och grundades 2017 i Singapore av den norska affärsmannen Magnus Grimeland.

Annons
Annons