Finans Nyhet

Facebook-bugg avslöjar privata Zuckerberg-foton

Publicerad

Bilderna visar bland annat Mark Zuckerberg med sin flickvän Priscilla Chan.

Realtid.se

Facebook har stängt ned olika system efter att man har blivit varse om en bugg som gör att vem som helst kan se ett begränsat antal nyligen uppladdade foton oavsett vilken privacy-inställning denne har, enligt Bloomberg.

Något som kanske är extra anmärkningsvärt är att det även rör Facebooks grundare Mark Zuckerberg. En rad bloggar, vilket inkluderar Cnets ZDNet, har publicerat bilder från Mark Zuckerbergs privata fotosamling på Facebook.

Bolaget har gett följande kommentar kring integritetsfrågan:

Annons

”Våra användares integritet är en topp-prioriterad fråga för oss och vi investerar betydande resurser för att skydda vår sajt och de människor som använder den”, meddelar bolaget i ett uttalande.

Facebook, som idag har mer än 800 miljoner användare, är i full färd med att vidta åtgärder för att förbättra integriteten.

Detta efter att under förra månaden ingått en uppgörelse med Federal Trade Commission efter kritik om att Facebook misslyckats med att skydda användarnas integritet samt brustit i att berätta hur informationen kan komma att användas.

Annons

Mark Zuckerberg har meddelat att bolaget borde ha varit mer vaksamt när det gäller att skydda användarnas integritet samt att Facebook har gjort: ”en rad misstag.”

Bilderna finns bland annat på följande hemsida.

Annons