Fastigheter

Fabege förvärvar fastighet och ägarandel i konsortium

Fabege har förvärvat en fastighet i Flemingsbergsdalen. I samband med förvärvet blir Fabege ensam ägare av konsortiet SBD.

Publicerad 2020-07-16

Köpeskillingen uppgår till 760 miljoner kronor och tillträde till fastigheten, Regulatorn 2, sker den 31 augusti 2020. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Flemingsbergsdalen är ett stort stadsutvecklingsprojekt som kommer att pågå under många år och vi ser, precis som i Arenastaden, fördelar att ha stor rådighet över området där vi verkar. Nu när planprogrammet godkänts av kommunfullmäktige och vi går in i nästa fas är det naturligt att Fabege tar en än större roll och driver detaljplanerna, säger Stefan Dahlbo, koncernchef Fabege i en skriftlig kommentar.

I februari offentliggjordes det att Kungliga Operan AB och Kungliga Dramatiska Teatern beslutat att flytta sin verksamhet från Nacka till Flemingsberg. Fabege kommer att skapa teatrarnas ateljéer och verkstäder (innehållande smedja, snickeri, måleri och tapetseri), två repetitionssalar samt kostymförråd i en helt ny byggnad på cirka 12 000 kvm som beräknas stå klar under 2024.

 

Platsannonser