Nytt jobb

EY-profil startar egen konsultbyrå

Managementkonsulten och delägaren Susanne Tillqvist lämnar EY efter nästan 12 år och startar egen firma under namnet Still Consulting. Jämställdhetsfrågan tar hon med sig.

Uppdaterad 2018-06-11
Publicerad 2018-02-23

– Att fortsätta driva på jämställdhetsfrågan i branschen är en självklarhet, säger Susanne Tillqvist till Realtid.

Susanne Tillqvist har 26 års erfarenhet från branschen varav tio år utomlands. På EY arbetade hon inom affärsområdet Advisory Services och utmärkte sig för att driva förändring och utveckling inom offentlig sektor samt för sitt engagemang i jämställdhetsfrågor. 2016 initierade hon podcasten Pod for Parity där hon intervjuade högt profilerade personer från branschen, övriga näringslivet och offentlig sektor.

Vad blir fokus för din verksamhet i Still Consulting?

– Jag håller på att mejsla fram min nya verksamhet, företaget är fortfarande i sin linda, men helt klart kommer jag att arbeta med att innovera och utveckla offentlig sektor, bland annat genom nya spännande samarbetsformer. Jag kommer självklart också fortsätta att driva på jämställdhetsfrågan i branschen.

Hon har många idéer om hur hon kan bidra till samhällsnytta och produktifiera sitt engagemang i jämställdhetsfrågor.

– Efter 26 år i branschen vet jag vad jag pratar om. Det finns oerhört mycket arbete kvar att göra, både vad gäller att nyttja digitaliseringen och tekniken för att skapa invånarnytta, och att skapa ännu bättre förutsättningar för fler kvinnor i konsultyrket, säger Susanne Tillqvist och fortsätter:

– Att starta eget är jättespännande och samtidigt utmanande, jag har redan har fått några förtroendeuppdrag. Även om jag ännu är i start-up-fasen är jag redan igång, säger hon.

Platsannonser