Annons

Annons

EY-profil rekryteras till Swedbank

Ragnar Gustavii, som närmast kommer från EY, har utsetts till ny chef för vd-staben på Swedbank samt medlem av Swedbanks koncernledning.

Ragnar Gustavii har utsetts till ny chef för vd-staben på Swedbank samt medlem av Swedbanks koncernledning. Han kommer närmast från EY där han ingår i den nordiska ledningsgruppen. Han ersätter Mikael Björknert som har utsetts till chef för den nybildade enheten Group Strategy.

 Vd-staben inkluderar enheter såsom HR, juridik, infrastruktur, kommunikation, hållbarhet samt varumärke och marknad.

- Jag är väldigt glad över att kunna välkomna Ragnar Gustavii till Swedbank och koncernledningen. Ragnar Gustavii har en gedigen erfarenhet av att arbeta med företag inom stark förändring och jag värdesätter hans strategiska och exekutiva förmåga väldigt högt, säger Birgitte Bonnesen, vd och koncernchef, Swedbank.

Annons

Annons

Ragnar Gustavii har en bakgrund som Sverigechef för EY och är medlem av den nordiska ledningsgruppen med ansvar för försäljning och affärsutveckling.

- Jag ser fram emot att ta mig an min nya roll på Swedbank. Banken befinner sig mitt i en mycket spännande förändringsresa. Jag har stor respekt för bankens ursprung, värderingar och digitala avtryck som jag tror är viktiga framgångsfaktorer i den nu pågående förändringen, säger Ragnar Gustavii, tillträdande chef, vd-staben på Swedbank.

Den nuvarande chefen för vd-staben, Mikael Björknert, kommer att kvarstå i koncernledningen i sin nya roll som chef för koncernstrategienheten.

Ragnar Gustavii och Mikael Björknert kommer att tillträda sina nya roller senast den 1 februari 2018.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons