EY Sveriges främsta skattejuriststudent
Christopher Stenberg, vinnare av EY Young Tax Professional Of The Year Sverige. Foto: EY
Revision

EY: han är Sveriges främsta skattejuriststudent

Christopher Stenberg från Uppsala universitet har utsetts till Sveriges främsta skattejuriststudent av EY.

 

Uppdaterad 2020-09-18
Publicerad 2020-09-18

Utsedd av EY till Sveriges främsta skattejuriststudent bland 12 finalister från fem olika universitet i Sverige, Christopher Stenberg från Uppsala universitet kommer att  blir Sveriges representant i den internationella finalen av den årliga globala tävlingen “EY Young Tax Professional Of The Year”, vilken avgörs i december. Han erbjuds även ett anställningskontrakt på EY med flexibelt startdatum.


Framförallt är det otroligt hedrande att vinna men det är också ett bevis för mig själv att jag är konkurrenskraftig inom skatterätten och att jag har valt rätt spår inom juridiken. Jag upplever att efterfrågan för skattejurister är stor och att det finns en väldigt ljus framtid inom skatterätten då rättsområdet är väldigt komplext och föränderligt, säger vinnaren av tävlingen Christopher Stenberg, Uppsala universitet, till Realtid.

Juryn för Sverigefinalen av tävlingen bestod av Erik Knijnenburg, Global Head of Tax & TP på H&M och Carina Möllefors, Head of Tax på PostNord, samt tre partner inom skatt från EY, inklusive Elisabeth Granhage. Tävlingen modererade av Bertil Wiman, professor i skatterätt vid Uppsala universitet.

 

EY Sveriges främsta skattejuriststudent
Foto: EY

Tävlingen är en win-win. För oss handlar det framförallt att marknadsföra oss som en attraktiv arbetsgivare men även visa för de studenter som deltar attraktionskraften att jobba som skattejurist. Ytterligare ett syfte är att få studenterna att lära känna varandra över universitetsgränserna i och med att de som söker blir uttagna till tävlingen får jobba i grupp med en mix av studenter från olika universitet, säger Elisabeth Granhage, skattekonsult och partner på EY, och medlem i årets juryn.

EY startade Young Tax Professional Of The Year 2010.

Platsannonser