Nytt jobb

EY förstärker med specialist inom spel och e-sport

Mikael Jakobson rekryteras till EY:s Corporate Finance-team inom TMT (Technology, Media & Telecom).

Publicerad 2020-10-13

Mikael Jakobson kommer ytterligare stärka teamets spel- och e-sportskompetens. Mikael Jakobson var tidigare chef för Corporate Development and M&A på MTG och har lett flera förvärv och investeringar inom spel och e-sport.

– EY har varit den ledande Corporate Finance-rådgivaren i Norden inom spelindustrin de senaste åren med mer än 25 slutförda affärer. Mikaels kompetens inom transaktioner i kombination med hans förståelse för spelindustrin och finansiell ledning kommer stärka vår kompetens och vårt nätverk ytterligare inom spel och e-sport, säger Staffan Ekström, nordisk TMT-ledare, Corporate Finance på EY i en skriftlig kommentar.

– Spelindustrin har sett en enorm tillväxt under de senaste åren, främst drivet av mobila free-to-play spel. Flera spelbolag har kunnat bygga stort värde för sina aktieägare genom effektiva M&A-affärer som några av de börsnoterade företagen i Norden är bra exempel på. Jag tror att denna konsolidering av spelindustrin kommer att fortsätta under de kommande åren och är glad att utgöra en liten del av detta fantastiska ekosystem, säger Mikael Jakobson.

Platsannonser