Evolution Gaming
Börs

Evolution Gaming dubblerar resultat

Evolution Gaming slår analytikernas förväntningar för åttonde kvartalet i rad.

 

Uppdaterad 2020-10-22
Publicerad 2020-10-22

Rörelseintäkterna för Evolution Gaming ökade under kvartalet med 48 till 140,0 miljoner euro. EBITDA ökade 87 procent till 90,7 miljoner euro (48,5), motsvarande en marginal om 64,8 procent (51,2). Det framgår av ett pressmeddelande.

Periodens resultat uppgick till 79,4 miljoner euro, en dubblering jämfört med tredje kvartalet förra året. Vinsten per aktie uppgick till 0,44 euro, också det en dubblering från tredje kvartalet 2019. 

Kommentarer från vd Martin Carlesund:
– Vi fortsätter med att fokusera på att ytterligare stärka vår närvaro i Nordamerika och jag är oerhört stolt att konstatera att vi – sedan i går – äntligen är live i Pennsylvania. Därutöver har vi under det tredje kvartalet fått in flera nya kunder i USA, med ännu fler på ingång. Oavsett tidpunkten för reglering i ytterligare delstater så är Evolution väl positionerade att ta tillvara möjligheterna när de öppnas upp.

– Vi upplever hög efterfrågan på alla våra spel i hela världen och därmed fortsätter vi att investera i ytterligare studiokapacitet för att möta den totala efterfrågan. Denna vecka har vi öppnat upp våra första bort i den nya studion i Litauen. Uppförandet av studion har varit den snabbaste och mest effektiva byggprocessen hittills. Med de nya studiorna i Litauen och Pennsylvania tillsammans med de senaste expansionerna av studiorna i Tbilisi, Malta och New Jersey samt den kommande studion i Michigan så ser jag fram emot en fortsatt hektisk tillväxt för Evolution.

– Med utökad studiokapacitet och kontinuerlig utveckling av de bästa produkterna och tjänsterna är vi väl positionerade att stärka vårt ledarskap på marknaden framgent. Under det fjärde kvartalet ser vi fram emot att slutföra förvärvet av NetEnt. Det finns en fantastisk potential i att förena de två bolagen och fortsätta leverera de bästa spelupplevelserna för spelare över hela världen. Som jag nämnde ovan har vi ett hektiskt kvartal bakom oss och nu ser vi fram emot en ännu mer hektisk Q4. Vi kommer att fortsätta att arbeta obevekligt på alla fronter för att fortsätta bli bättre varje dag.

Platsannonser

Logga in