FinansNyhet

Evergrande ska be obligationsinnehavare att försena återbetalning på obligation

Publicerad

Kinesiska skuldtyngda fastighetsutvecklaren Evergrande kommer att be lokala obligationsinnehavare i dess enhet Hengda Real Estate att försena en option som ger dem rätt att kräva återbetalning i förtid redan på lördag. Det skriver South China Morning Post.

Finwire

Ett onlinemöte kommer att hållas med obligationsinnehavarna mellan 7-10 januari för att rösta om förslaget. Evergrande föreslår att optionen ändras så att datumet gäller från och med 8 juli. Man vill också skjuta upp räntebetalningen på obligationen med ett halvår.

Den utfärdade obligationen är på 4,5 miljarder yuan, motsvarande 6,4 miljarder kronor, och har en ränta på nästan 7 procent.

”Vi hoppas att kunna komma överens med obligationsinnehavarna kring den föreslagna omordningen av inlösendatum och räntebetalningsdatumet så att vi kan fortskrida framåt på ett korrekt sätt kring återbetalningen”, sade bolaget i ett uttalande.

Annons

Evergrande dras med cirka 300 miljarder dollar i skulder. Det har på marknaden funnits oro över kring effekterna på Kinas realekonomi ifall bolaget skulle gå under.

https://www.scmp.com/business/china-business/article/3162203/china-evergrande-meet-local-bondholders-seek-delay-payments
 

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons
Annons