Fastigheter

Europa Capital gör första förvärvet i Sverige

Europa Capital gör sin första fastighetsaffär i Sverige där SEB Trygg Liv är säljare.

Uppdaterad 2019-07-10
Publicerad 2019-07-10

Europa Capital gör sin första fastighetsaffär i Sverige. SEB Trygg Liv är säljare av kontorsfastigheten som benämns som ”skeppet” intill Trygg-Hansa-huset på Fleminggatan på Kungsholmen i centrala Stockholm, enligt Fastighetssverige.

Fastigheten innefattar cirka 12 000 kvadratmeter uthyrningsbar kontorsyta och till det kommer en planerad påbyggnad om cirka 3 000 kvadratmeter.

– Fastigheten har ett mycket attraktivt kontorsläge i Stockholm, vars kontorsmarknad vi ser fortsatt mycket positivt på. Vi ser fram emot att med Europa Capital i ryggen utveckla Brädstapeln 13 till att nå sin fulla potential, säger John Routledge, partner på NCAP som är operating partner till köparen Europa Capital.

Europa Capital har sitt säte i Storbritannien och har sedan starten 1995 genomfört över 130 transaktioner i 20 europeiska länder. Största ägare är japanska Mitsubishi Estate genom sitt amerikanska dotterbolag Rockefeller Group.

NCAP som är verksamt i Danmark, Sverige och Finland har under det senaste året genomfört fastighetstransaktioner till ett värde av över 600 miljoner euro inom logistik, detaljhandel, bostäder och kontor.

Catella och Cederquist har varit rådgivare till Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv. 

Törngren Magnell har agerat rådgivare åt Europa Capital och NCAP.

Platsannonser