Börs

Euronext får godkänt

Norska Finsansinspektionen godkänner Euronext som köpare av Oslobörsen, utan ytterligare krav på ägarbegränsningar.

 

Uppdaterad 2019-04-08
Publicerad 2019-04-08

Finansinspektionen uppmanar finansdepartementet att godkänna budet som är framlagt av Stéphane Bouinah, chef för Euronext.

Det skriver Euronext i ett pressmeddelande.

De senaste månaderna har Euronext och Nasdaq kämpat om vem som ska få köpa Oslobörs.

Sedan bägge budgivarna har lämnat likvärdiga bud på 158 kronor per aktie, har striden framför allt handlat om vilken aktör som är bäst lämpad som ägare.

Nasdaq har i samarbete med Oslobörsens ledning - och deras advokater - kämpat för att myndigheterna ska kräva att en köpare måste ha med sig minst två tredjedelar av aktieägarna. Förhoppningen var att det skulle diskvalificera Euronext eftersom Oslobörsen två största ägare, DNB och KLP, har stått fast vid att de föredrar Nasdaq

Euronext kontrollerar i dag 53,2 procent av aktierna i Oslobörsen. Därmed har börsgruppen redan säkrat mer än hälften av aktierna i börsen, och norska finansinspektionen uppmanar nu finansdepartementet att godkänna att Euronext ska få köpa de aktierna.

Euronext bekräftar i ett pressmeddelande att man kommer att lägga ett bud med samma villkor till alla aktieägare som ännu inte har accepterat Euronexts nuvarande bud.

"Vår ambition är att Oslobörsen ska växa. Vi har stor respekt  för att  Oslobörsen redan är en succé. Vi vill nu att den här succén ska bli ännu större," skriver Euronext.

Platsannonser

Logga in