FinansNyhet

Euler Hermes släpper kreditplattform i Sverige

Richard Garnier blir vd för Nordensatsningen. Foto: Press
Publicerad

Franska jätten Euler Hermes lanserar Credable – en insurtech-tjänst för sekundsnabb kreditbedömning. Satsningen leds av Richard Garnier, senior rådgivare på Euler Hermes i Sverige.

Realtid.se

Franska Euler Hermes är ett av världens största bolag inom kreditförsäkringar med huvudkontor i Paris. Det är i sin tur helägt av och ett dotterbolag till tyska försäkringsjätten Alliance Global Investors med sin bas i München.

Nu släpper Euler Hermes sin plattformstjänst och app Credable i Sverige. Lösningen riktar sig till små och medelstora företag som vill kunna kontrollera nya kunders kreditvärdighet i nära realtid och med några få knapptryck.

Under 2016 genomfördes mer än hälften av svensk företagsförsäljning på kredit, enligt Euler Hermes egen statistik. Och små och medelstora företag har små möjligheter att hantera försenade betalningar, skriver Credable i sitt pressmeddelande.

Annons

– Factoring tenderar att vara dyrt, långsamt och selektivt; att ta lån från banken är kanske inte möjligt och andra alternativa finansieringar som befinner sig i gråzonen är för riskabla. Det vill vi förändra, säger Richard Garnier, bolagets vd i en kommentar.

Bolaget har beta-testat sin plattform senaste året. Den har i dagsläget 100 registrerade användare. Målet är att expandera plattformen från Sverige till resten av Norden de närmaste månaderna.

Annons