Fastigheter

Estea och CBRE bildar fastighetsbolag

Mästerbo Fastighets AB är ett nytt samägt fastighetsbolag av Estea och CBRE Global Investors.

Olof Ehrs
Uppdaterad 2020-02-17
Publicerad 2020-02-17

Den svenska fastighetsutvecklaren Estea inleder nu ett samarbete med CBRE Global Investors via det nya samägda bolaget Mästerbo Fastighets AB. Detta framkommer av ett pressmeddelande.

Bolaget ägs av Europe Value Partners 2 Holding S.C.A, en fond förvaltad av CBRE Global Investors och Eriksson & Ekberg, Esteas moderbolag. Estea ansvarar för all förvaltning inom det nya fastighetsbolaget.

– Vi har jobbat en tid med att utveckla det här konceptet och att säkerställa ett samarbete. Det är naturligtvis glädjande att CBRE Global Investors väljer oss som exklusiv partner och helhetsleverantör av deras investeringar i svenska bostäder. Det här är resultatet av en omfattande laginsats som får mig som grundare och VD av Estea att känna stor stolthet, säger Johan Eriksson, vd  Estea, i en kommentar.

Som första innehav har Mästerbo förvärvat två bostadsfastighetsprojekt i Sigtuna och Lund om totalt 212 respektive 169 lägenheter motsvarande cirka 18 000 kvm. Säljare är Bonava. Förvärvet sker till ett underliggande fastighetsvärde om 804 miljoner kronor exklusive avdrag.

– Estea kan idag presentera de första förvärven inom det skräddarsydda mandat vi har inom Mästerbo. Vi har en mycket expansiv plan för det nystartade bolaget och vi kommer kunna berätta om fler förvärv löpande, säger Johan Eriksson, vd Estea.

Arctic Securities har varit rådgivare kring finansieringsfrågor för Mästerbo, Bernström & Partners har varit rådgivare i den initiala fastighetstransaktionen, Linklaters har varit legala rådgivare åt Mästerbo och Wistrand har varit rådgivare åt Estea.

Platsannonser