Börs

Essity levererar kirurgmasker till vården

Nasdaqnoterade hygien- och hälsobolaget Essity har påbörjat produktion i Sverige av kirurgmasker för användning inom vården.

Publicerad 2020-04-08

Utvecklingen har skett i dialog med svenska regeringen och Socialstyrelsen. Ambitionen är att de första maskerna skall levereras inom de närmaste veckorna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Medarbetare på Essitys produktionsanläggning utanför Göteborg har inom loppet av några veckor ställt om produktionen och utvecklat en kirurgmask för användning inom vården. Maskerna genomgår kvalitetstester i samarbete med Research Institutes of Sweden (RISE), för att säkerställa att de möter vårdens krav och behov. 

– Att bidra till samhället är en av de viktigaste prioriteringarna för Essity i nuvarande läge. Jag är mycket stolt över våra drivna och skickliga medarbetare som har arbetat hårt för att utveckla en helt ny produkt på kort tid, säger Magnus Groth, vd och koncernchef Essity i en skriftlig kommentar.

Den svenska fabriken har kapacitet att producera tre miljoner kirurgmasker i månaden. Essity har också köpt in en ny maskin med en produktionskapacitet om 30 miljoner masker i månaden. Den nya maskinen beräknas vara i drift efter sommaren. Förberedelser för att tillverka kirurgmasker pågår även i flera av koncernens fabriker i andra länder.

Platsannonser