Finans Nyhet

Erik Wennerholm

Publicerad

…arbetar som seniorkonsult på Ernst and Young i Stockholm och kan alla Sveriges postnummer.

Vad gör en senior konsult?

– Det betyder att jag som konsult genomför projekt åt våra kunder. I projekten kan jag ha olika roller, ibland som projektledare och ibland som specialist eller som vanlig team medlem. Den del av Ernst & Young som jag tillhör, Business Risk Services, är en specialistgrupp som hjälper företag med att utforma riskanalyser, kartlägger och utvecklar processer samt outsourcar internrevision.

Vad har du för bakgrund?

Annons

— Civilekonomexamen från Stockholms Universitet i Risk Management och finansiering. Jag extrajobbade också på SEB under studietiden, men gick i stort sett direkt till Ernst and Young, det var år 2000.

Vilka egenskaper har du haft mest nytta av i din karriär…

– Nyfikenheten helt klart, att jag är vetgirig och alltid vill lära mig mer. Om vad? Hur saker och ting funkar, orsak och verkan

Annons

…och erfarenheter?

– Att jag har träffat så många olika människor i många olika situationer, för det spelar egentligen inte någon roll vad man haft för olika jobb, alltid lär man sig något nytt. Som till exempel när jag sorterade påsk- och julkort på posten. Gissa om folk blir förvånade när de säger att ” jag bor i tjottahejti” varpå jag säger vilket postnummer de har.

Varpå Erik räknar rabblar upp postnummer till ett otal orter jag knappt visste existerade.

Annons

– En annan egenskap är att jag är väldigt envis, jag har bland annat cyklat mellan Nordkap och Gibraltar och det är 392 mil, då måste man vara envis.

Har du någon plan för din karriär?

– Nej, jag har ju inte det, slumpen får ta mig dit jag hamnar. Men jag ska fortsätta att vara nyfiken.

Kom igen, någon dröm du har då?

– Nej, jo, att inte sluta utvecklas…..

Har du några råd till folk som ska ge sig in i arbetslivet?

– Jag tror att det är viktigt att man strävar efter att förstå samband, inte skämmas för att ställa frågan varför. Jag ser som viktigt att fortsätta vara nyfiken. Sedan tror jag på att vara sig själv och givetvis, ha roligt!

Anna Modig

Om Erik Wennerholm

• Ålder: 29 år

• Position: Senior konsult på Ernst & Young

• Löneökning: 35 procent på tre år.

Annons