EQT uppges släppa prospekt inför notering på måndag

På måndag kommer riskkapitalbolaget EQT enligt uppgift att att släppa sitt prospekt för den kommande börsnoteringen. 

Uppdaterad 2019-08-30
Publicerad 2019-08-30

Prislappen väntas landa på 40 till 50 miljarder kronor och den första handelsdagen planeras till slutet av september, skriver Svenska Dagbladet (SvD) som hänvisar till källor. 

Tidigare i veckan rapporterade Bloomberg en siffra för prislappen på drygt 40 miljarder kronor. Det är lite i snålaste laget, anser tidningens källor.

– Säg så här, närmare 40 miljarder känns prisvärt medan upp mot 50 blir dyrt. Det är förutsatt att det inte dyker upp några överraskningar i villkoren som påverkar värderingen, säger en av SvD:s källor. 

Under fredagen påbörjade även rådgivare till EQT en rundringning bland analytiker som väntas följa riskkapitalbolaget på börsen för att boka möten under kommande vecka.

– Det är sedvanlig procedur, man vill ha ett antal analyser att luta sig mot inför en börsnotering. Då brukar man sitta ned med analytikerna och presentera bolaget för att de ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt, säger en annan källa.

Bloomberg rapporterade tidigare i veckan att EQT förbereder sig för att påbörja processen mot en börsnotering i Stockholm under nästa vecka för att finansiera tillväxt, med hänvisning till källor.

Nyhetsbyrån skrev att noteringen väntas ske under de kommande veckorna. EQT uppgav för knappt ett år sedan att bolaget övervägde möjligheter för att stödja tillväxt. 

En börsnotering kan komma att värdera EQT till runt 4 miljarder euro och EQT kan komma att notera 25 procent för att få in runt 1 miljard euro, enligt vad källor tidigare uppgivit för Bloomberg. 

Platsannonser