M&A

EQT största långivaren i mega-affär

EQT Credit är största långivaren i stor M&A-affär där Jacobs Holding förvärvar den brittiska privatskolan Cognita för 2 miljarder pund.

Publicerad 2019-01-22

EQT meddelar i dag att EQT Credit är den största långivaren i en finansieringsrunda om 255 miljoner euro som görs inför Jacob Holdings, som ägs av den schweiziska miljardären Klaus Jacobs, förvärv av Cognita från Bregal Investments och den amerikanska utköpsfonden KKR.

Cognita lanserades 2004. I dag har bolaget 72 privatskolor med 40 0000 studenter i åtta länder i Asien, Europa och Latinamerika. Skolan går från förskola upp till och med gymnasienivå. Bolaget har 7 000 anställda lärare och support-anställda.

EQT:s partner Paul Johnson, som är investeringsrådgivare på EQT Credit, uppger i pressmeddelandet att EQT ser fram emot att stötta bolaget under dess framtida utveckling.

Samtidigt skriver Nakul Sarin, som är chef för Credit-teamet och investerinsgrådgivare fö EQT mid Market Credit, att EQT är en stolt partner till Jacobs och Cognita i dess tredje investering i utbildningssektorn på Mid Market.

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in