Annons

Annons

EQT säljer norska Broadnet

År av försäljningsrykten bekräftas nu - delvis. EQT V och EQT VI säljer den norska bredbandsleverantören Broadnet. Men innehavet försvinner inte långt bort.

Redan för två år sedan gick spekulationerna om att riskkapitalbolaget EQT Partners övervägde en försäljning av den norska bredbandsleverantören Broadnet. Nu genomförs en försäljning, dock mellan tre EQT-fonder. Det är EQT V och EQT VI som säljer Broadnet till EQT Infrastructure III.

EQT V förvärvade Infiber 2011 och systerfonden EQT VI förvärvade Ventelo 2012. Planen var att utnyttja de kombinerade nätverken som en plattform för fiberexpansion. Under 2012 gick de båda bolagen samman. I dag är Broadnet en av de största leverantörerna av fiberbaserade datakommunikationstjänster i Norge.

– Vi är stolta över att varit en del av Broadnets resa under de senaste sex åren. Bolaget har framgångsrikt positionerat om sig under Martin Lippert och hans teams ledning till en ledande alternativ datakommunikationsleveratör i B2B-segmentet, säger Anders Misund, Partner på EQT Partners, Investment Advisor till EQT V och EQT VI.

Annons

Annons

Daniel Pérez, Partner på EQT Partners, är  Investment Advisor till EQT Infrastructure.

Transaktionen förväntas vara klar i maj 2018.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons