FinansNyhet

EQT planerar försäljning av minoritetspost i Anticimex

Publicerad

Riskkapitalbolaget planerar försäljning av Anticimex samtidigt meddelar riskkapitalbolaget försäljning i Tiama samt ett förvärv i tyska Ottobock.

Sara Johansson

Riskkapitalbolaget EQT planerar att sälja en minoritetspost i skadedjursbekämparen Anticimex, enligt Bloomberg News som hänvisar till källor.

EQT ska  ha anlitat Deutsche Bank och Jefferies vid försäljningen av upp till 20 procent av Anticimex, enligt uppgifterna.

Samtidigt meddelar EQT att EQT Credit II för diskussioner tillsammans med de övriga huvudägarna i Tiama om en försäljning av bolaget till det franska family office-bolaget Caravelle.

Annons

Aktieägargruppen förvärvade Timma från LBO France under 2015 och har sedan dess bland annat expanderat till Nordamerika och Asien. Bolaget har en omsättning om 100 miljoner euro per år och har över 200 anställda.

EQT meddelar även i ett separat pressmeddelande att EQT VII förvärvar 20 procent i den tyska Ottobock som verkar inom ortoped-teknik.

Ottobock, som har huvudkontoret i Duderstadt i Tyskland, har dotterbolag och verksamheter i mer än 50 länder med mer än 7.000 anställda över världen. Under 2016 hade bolaget en omsättning om 880 miljoner euro och EQT värderar bolaget till 3,15 miljarder euro.

Annons

Transaktionen väntas vara klar under andra halvåret 2017 efter godkännandet från berörda myndigheter.

Annons