FinansNyhet

EQT köper internationell betaltjänst av danska Saxo Bank

Den internationella betaltjänsten Banking Circle grundades 2013.
Publicerad

EQT:s fond VIII och EQT Ventures förvärvar den danskbyggda internationella betaltjänsten Saxo Payments Banking Circle. Köpet genomförs tillsammans med plattformens grundare och medfinansiärer.

Realtid.se

Säljare är danska Saxo Bank och andra minoritetsägare.

Saxo Payments Banking Circles plattform möjliggör att internationella betalningar genomförs på ett enklare, snabbare och mer kostnadseffektivt sätt.

Efter förvärvet kommer EQT genom sin organisation och sitt kunnande stötta och arbeta med Saxo Payments fortsatta tillväxt, skriver EQT i ett pressmeddelande.

Annons

EQT VIII kommer ha ett majoritetsägande i plattformen.

Banking Circle grundades 2013 och hanterar under ett år internationella betalningar om ungefär 60 miljarder euro, med flera stora och väletablerade banker som kunder.

EQT kommer stötta Banking Circles tillväxtstrategi på både nuvarande och nya marknader, såväl som en utökning av produktportföljen. Den nuvarande ledningsgruppen, inklusive grundarna och de båda CEO:erna Anders la Cour och Laust Bertelsen kommer kvarstå i ledningen för bolaget.

Annons

– Vi har följt Banking Circle under flera år och är imponerade av bolagets ledningsgrupp och unika förmåga till innovationer. Saxo Bank och Banking Circles ledningsgrupper har byggt en innovativ, säker och till hög grad automatiserad plattform för att genomföra konkurrenskraftiga, snabba och mer transparenta betalningar mellan olika länder. EQT ser fram emot att stötta Banking Circle och dess ledning på dess fortsatta tillväxtresa och i byggandet av en ledande global betalningsinfrastrukturaktör. Samarbetet mellan EQT VIII och  EQT Ventures gör det möjligt för Banking Circle att dra nytta av EQT:s hela plattform,   säger Mads Ditlevsen, ansvarig för transaktionen och partner på EQT Partners, och investeringsrådgivare till majoritetsägaren EQT fond VIII.

– Vi ser fram emot att bli partners med entreprenörerna bakom Banking Circle och stötta dem i arbetet med att skapa nästa generations infrastruktur för internationella betalningar, säger Hjalmar Winbladh, partner på EQT Partners och investeringsrådgivare till EQT Ventures.

Han ser ljust på framtiden för bolaget.

Annons

– Betalningar över landsgränser är en stor och snabbt växande marknad dominerad av traditionella aktörer. Banking Circle har byggt en disruptiv tjänst med en stark värdeposition. Kundernas feedback är fantastisk, vilket också visas av verksamhetens tresiffriga tillväxttal.

Någon köpeskilling för transaktionen har inte offentliggjorts.

Transaktionen beräknas vara genomförd under det fjärde kvartalet 2018 och kräver godkännande av finansiella myndigheter.

Annons