M&A

EQT Infrastructure köper danska Global Connect

EQT köper 80 procent av aktierna från grundarfamiljen som återinvesterar en del av sina försäljningsintäkter.

Uppdaterad 2016-12-20
Publicerad 2016-12-20

EQT Infrastructure förvärvar Global Connect, en dansk leverantör av IT-infrastruktur och fiberoptik till företagskunder.

Enligt avtalsvillkoren kommer EQT att köpa 80 procent av aktierna från befintliga aktieägare. Grundarfamiljen Zibrandtsen kommer samtidigt att återinvestera en del av sina intäkter från försäljningen och ingå ett strategiskt samarbete med EQT. De finansiella detaljerna offentliggjordes inte.

Efter transaktionen kommer Zibrandtsen att äga 20 procent av aktierna och grundaren Niels Zibrandtsen inta en plats i styrelsen för bolaget, enligt ett pressmeddelande.

EQT uppger att man som ny ägare kommer att stödja Global Connect kring dess vidare tillväxt och kommersialisering av fibertillgångar. Global Connects fiberinfrastruktur passerar i dag 30.000 företag i Danmark och 9.000 i Tyskland.

Affären förväntas bli slutförd under det första kvartalet 2017, efter sedvanliga godkännanden.

Citigroup Global Markets var finansiell rådgivare och Moalem Weitemeyer Bendtsen juridisk rådgivare till EQT Infrastructure. Deloitte var finansiell rådgivare till säljaren, Zibra A/S, och Accura juridisk rådgivare.

Under 2016 har EQT förvärvat 16 bolag och sålt 9.

 

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in