M&A

EQT i informella samtal om köp av tyska hissar

Riskkapitalbolaget EQT är förmodligen en av de parter som för informella samtal om uppköp av det krisande tyska stålkonglomeratet Thyssens Krupps hissdivision, rapporterar tyska Manager Magazin. 

Uppdaterad 2019-08-22
Publicerad 2019-08-22

Enligt Nyhetsbyrån Direkt nämns förutom EQT även Apollo, Advent, CVC, Carlyle och KKR vara involverade i de informella samtalen kring Thyssen Krupps planer på att sälja av delar av bolaget.

Spekulationer kring att Kone är en eventuell köpare är sedan tidigare kända, och enligt rapporter från Bloomberg i juli arbetar den finländska konkurrenten med ett anbud.

Vid kvartalsrapporten tidigare i augusti uppgav vd Guido Kerkoff att även en avknoppning och särnotering av hissenheten fortsatt är en tänkbar möjlighet. Hissenheten värderas till omkring 15 miljarder euro, enligt Nyhetsbyrån Direkt. 

I synnerhet bolagets stålverksamhet har problem med lönsamheten och svenska aktivistfonden Cevian, som äger runt 18 procent av Thyssen Krupp, har varit en av de drivande bakom den tidigare planen att dela bolaget i två med ståldelen för sig och industridelen för sig. Efter att EU-kommissionen satt stopp för en sammanslagning av delar av verksamheten med Tata Steels europeiska delar, tvingades bolaget dock att söka andra lösningar för att ta sig ur problemen, som både relaterar till interna motsättningar och strukturella problem i branschen.

Thyssen Krupps aktie steg omkring 4 procent på torsdagsförmiddagen, men bolaget har trots det tappat halva sitt börsvärde under det senaste året, skriver nyhetsbyrån. 

 

Platsannonser