Morgonsvepet

EQT har 39,9 miljarder euro i förvaltat kapital

Morgonsvepet torsdag: EQT har 39,9 miljarder euro i förvaltat kapital, EQT utreder alternativ till Credit och FI vill träffa Apler och Selin. 

 

Uppdaterad 2020-01-23
Publicerad 2020-01-23

EQT har 39,9 miljarder euro i förvaltat kapital
Vid årsskiftet hade EQT 39,9 miljarder euro i förvaltat kapital. Motsvarande kapital föregående år var 36,6 miljarder euro. 
Av totalsumman per den 31 december 2019 avsåg 3,9 miljarder avsåg affärssegmentet Credit. Övriga affärssegment är Private Capital samt Real Assets. 
Av kvartalsredogörelsen framgick vidare att EQT-fondernas totala investeringar uppgick till 1,9 miljarder euro under det fjärde kvartalet. Totala värdet av avyttringar i EQT:s fonder uppgick samtidigt till 2,4 miljarder euro och försäljningarna skedde främst inom segmentet Private Capital. 

EQT utreder alternativ till Credit
EQT har inlett en utvärdering av strategiska alternativ för affärssegmentet Credit.  JP Morgan har utsetts till EQT:s finansiella rådgivare.

FI vill träffa Apler och Selin
Finansinspektionen, FI, har kallat nischbanken Collectors nuvarande styrelseordförande Lena Apler samt tillträdande styrelseordförande Erik Selin till ett möte med anledning av tisdagens vinstvarning. Det skriver SvD. Utöver FI:s generaldirektör Erik Thedéen kommer även representanter från FI:s bankområde delta på mötet på tisdag nästa vecka. 

Bonava sämre än väntat
Bostadsutvecklaren Bonava rapporterar ett rörelseresultat, exklusive jämförelsestörande poster, om 693 miljoner i det fjärde kvartalet, att jämföra med analytikerkårens snittprognos på 631 Mkr. Omsättningen är dock klart lägre än väntat och bolaget kapar också utdelningen till 3 kronor per aktie. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nytt ja till Johnson
Storbritanniens premiärminister Boris Johnsons brexitavtal röstades igenom i det brittiska parlamentet på onsdagskvällen. Det rapporterar Bloomberg News.
Närmast kommer Europaparlamentet att rösta för ett godkännande av utträdesavtalet den 29 januari vilket skulle göra det möjligt för Storbritannien att lämna EU den 31 januari.

Embracers dotterbolag startar ny studio för spelutveckling
Embracers dotterbolag Amplifier Game Invest startar en ny spelutvecklingsstudio.
Det framgår av ett pressmeddelande. River End Games kommer initialt att bestå av ett team med sex spelutvecklare, med en genomsnittlig branscherfarenhet på 18 år, och leds av Anders Hejdenberg och Karl Broström. 

Miljardböter från USA får Ericssons kassa att sina
På fredag klockan sju släpper telekomjätten Ericsson siffror för det fjärde kvartalet. Normalt sett brukar det vara den starkaste perioden men bolaget har under den tiden betalt sin bot till de amerikanska myndigheterna DoJ och SEC på totalt 10,1 miljarder kronor, skriver Dagens Industri. Även en avmattning på den nordamerikanska marknaden är något som oroar experterna.
”Ett redan blygsamt konsensus för det fjärde kvartalet kom ned ytterligare under den senare halvan av kvartalet, särskilt efter samtalen inför tysta perioden”, skriver DNB Markets, enligt Direkt.  Det skriver Omni.

 

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in