Riskkapital

EQT gör jätteköp

EQT Infrastructure IV, som nyligen tog in 9 miljarder euro, förvärvade under onsdagen den amerikanska nätverksleverantören Zayo. ”Den absolut största affären som EQT har gjort i sin 25-åriga historia”, säger EQT-partnern Lennart Blecher.

Uppdaterad 2019-05-08
Publicerad 2019-05-08

EQT köper den amerikanska nätverksleverantören Zayo tillsammans med det amerikanska riskkapitalbolaget Digital Colony Partners, enligt Dagens Industri. 

Transaktionen är värd 14,3 miljarder dollar, motsvarande 137 miljarder kronor, och EQT och Digital Colony ska äga 50 procent vardera av bolaget.

Affären är den femte största telekomtransaktionen för ett private equity-bolag någonsin och det sjätte största PE-utköpet sedan finanskrisens dagar för tio år sedan, enligt Lennart Blecher som är vice vd på EQT med ansvar för Real Assets/Infrastructure.

Han uppger även att detta är den absolut största affären som EQT gjort i sin 25-åriga historia.

Enligt Zayos senaste kvartalsrapport omsatte bolaget 647 miljarder dollar med ett rörelseresultat på 132 miljoner dollar för tremånadersperioden som avslutades den 31 mars. 

– Det finns en mängd olika tankar och planer på hur EQT ska kunna växa det här bolaget ordentligt men vi kan inte redogöra för det nu, säger Lennart Blecher till DI.

Platsannonser