Fastigheter

EQT förvärvar fastighetsportfölj i Stockholm

EQT Real Estate förvärvar en portfölj med 21 fastigheter i Stockholm och universitetsstäder runtomkring.

Publicerad 2019-07-08

EQT meddelar att EQT Real Estate har förvärvat en portfölj med 21 logistikfastigheter i Stockholm och  i universitetsstäder runtomkring i en process utanför marknaden.

Portföljen innehåller 85 000 kvadratmeter.

Detta är EQT Real Estates tolfte investering och den fjärde i Sverige.

Säljare är Kvalitena som kommer behålla en minoritetsandel och förvalta portföljen tillsammans med EQT.

Fastigheterna är lokaliserade i industriområden nära Stockholms centrum och i sex universitetsstäder i Sverige som enligt EQT bedöms som attraktiva ur demografiskt och ekonomisk perspektiv.

– Förvärvet överensstämmer med EQT Real Estates strategi för framtidssäkra städer genom att erbjuda flexibla lagerutrymmen till expansiva e-handels-, distributions- och exportdrivna industriföretag, säger Robert Rackind, Partner och Real Estate Manager hos EQT Partners, Investeringsrådgivare till EQT Real Estate, 

Linklaters, Wigge & Partners, ÅF Consulting, Svalner och Amblin var rådgivare till EQT Real Estate.

Transaktionen stängdes den 5 juli 2019.

Kvalitena skriver i sitt pressmeddelande att bolaget inleder ett samarbete med EQT Real Estate efter EQT Real Estates förvärv av en portfölj om 21 fastigheter bestående av främst verksamhetslokaler i Mälardalen där Kvalitena kvarstår som minoritetsägare.

– Vi är glada över att inleda detta strategiska samarbete med EQT, nordens största och mest framstående private-equity bolag. Tillsammans kommer vi fortsätta utveckla portföljen och vidare investera i och förvärva verksamhetsfastigheter med starka kassaflöden i mycket goda lokala lägen, säger Knut Pousette, vd Kvalitena.

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in