AMF Fastigheter tecknar avtal med EQT som sin första hyresgäst i huset som just nu byggs i korsningen Hamngatan/Regeringsgatan och som utgör porten till kvarteret Urban Escape Stockholm. Foto: AMF Fastigheter
Fastigheter

EQT byter adress

Riskkapitalbolaget lämnar sina lokaler på Blasieholmen och flyttar in i Urban Escape-kvarteret som ägs av AMF Fastigheter. Flyttlasset går våren 2019 då hela kvarteret väntas stå klart.

Uppdaterad 2016-12-22
Publicerad 2016-12-22

AMF Fastigheter tecknar avtal med EQT som sin första hyresgäst i det nya huset som just nu byggs i korsningen Hamngatan/Regeringsgatan. EQT flyttar in i de två högst belägna våningarna av den nya fastigheten som utgör porten till kvarteret Urban Escape Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande frå AMF Fastigheter.

Riskkapitalbolaget EQT flyttar från Blasieholmen och avtalet avser tio år.

–Vi såg potentialen i läget men även i de hållbara lösningarna som Urban Escape Stockholm erbjuder. Det centrala läget och de kreativa och innovativa elementen i kvarteret ökar vår tillgänglighet, säger Patrik Burnäs, administrativ chef på EQT i Stockholm i en kommentar.

Just nu pågår rivning av den nuvarande fastigheten i korsningen Hamngatan/Regeringsgatan som efter årsskiftet når markplan. I januari börjar det nya huset byggas. EQT flyttar in under våren 2019 i samband med att huset är färdigbyggt och hela kvarteret väntas stå klart.

–Vi är mycket stolta och glada att teckna avtal med EQT – ett av Europas ledande alternative investment-bolag. Det är otroligt spännande att vi redan nu börjar se mixen av företag och människor i kvarteret. Det nya huset med sin inbjudande och dynamiska arkitektur är en avgörande pusselbit i kvarteret och bidrar till ett mer levande city. Huset och hyresgästerna kommer vara med och lyfta hela Stockholm city, säger Niklas Haglund, projektchef Urban Escape.

Platsannonser