Finans

EQT blir partner med Temasek

Fonden EQT Infrastructure tar sitt första steg mot öst och blir partner med det Singapore-baserade investmentbolaget Temasek.

Uppdaterad 2017-09-18
Publicerad 2017-09-18

EQT Infrastructure som tidigare gjort transaktioner i huvudmarknaderna Europa och USA tar sitt första steg mot sydöstra Asien, enligt ett pressmeddelande. Det framgår att detta ses som ett naturligt strategiskt steg för EQT som investeringsrådgivare att fortsätta utforska tillväxt- och expansionsmöjligheterna över världen och investeringsstrategierna.

En del av detta initiativ är att bli partner med det Singapore-baserade investmentbolaget Temasek, skriver EQT i ett pressmeddelande. Temasek blir en viktig tillgång för EQT i form av marknadskunskaper och tillgång till dess lokala nätverk.

Tillsammans med Temasek ska EQT undersöka investeringsmöjligheter i sydöstra Asien, Indien, Korea, Japan, Australien och Nya Zealand. 

”Ambitionen är att identifiera  intressanta bolag med existerande  tillgångar inom kommunikation, transport, energi, miljö- och social infrastruktur med potential att växa, utvecklas och förändras”, framgår det av pressmeddelandet. 

Sedan halvårsskiftet 2017 har Fabian Gröne från München tagits plats på EQT Partners kontor i Singaporeför att överblicka den stegvisa expansionen av EQT Infrastructures aktiviteter i Asien och har arbetat nära med Temasek.

Platsannonser

Logga in