Finans Nyhet

EQT-ägda Iver förvärvar molnföretaget City Network

Taggar i artikeln

EQT Iver
Iver City Neywork EQTIver City Neywork EQT
Carl-Magnus Månsson, vd,Iver, Johan Christenson, grundare och vd, City Network. Foto: Iver
Publicerad

EQT-ägda  IT-företaget Iver förvärvar svenska molntjänstföretaget City Network.

Iver, företagets som bildades efter fusionen mellan Candidator och DGC, och som ägs av EQT, förvärvar svenska molntjänstföretaget City Network. Målsättningen är att skapa ett europeiskt alternativ för svenska och internationella verksamheter inom molntjänster, och även att accelerera innovationstakten och erbjuda fler tjänster i teknisk framkant, skriver Iver i ett pressmeddelande. Iver och Cuty Network har båda idag kunder med Norden som utgångspunkt och verksamheter på fler marknader i världen. 

– Diskussionen om hur man ska kunna kombinera digital innovation och samtidigt efterleva de regulatoriska kraven är en fråga på alla större verksamheters bord just nu. Så även för den högsta ledningen i EU, där kommissionens ordförande Ursula von der Leyen nyligen pekade på vikten av att skapa en europeisk molnstandard för att klara den digitala transformationen. Marknaden har fram tills idag dominerats av ett fåtal företag, men nu ökar vi konkurrensen. Vi kombinerar digital innovation, regelefterlevnad och global leverans och blir därmed det europeiska molnalternativet, kommenterar Johan Christenson, grundare av och vd för City Network, i pressmeddelandet.

Iver har idag 1200 anställda fördelade på 25 kontor i Sverige och Norge, medan City Network, med bas i Karlskrona, har 50 medarbetare.

Annons

Köpeskillingen uppgår till runt 300 miljoner kronor, enligt DI:s uppgifter.

Annons