Annons

Annons

Alexander_Widegren_a.jpg

Alexander Widegren, vd och grundare av Enkla. Foto: Katja Annola
Alexander Widegren, vd och grundare av Enkla. Foto: Katja Annola

Enklas vd: “Utvecklingen går vår väg”

Det går åt rätt håll för bolåneaktören Enkla när det gäller finansiering och intresse hos potentiella kunder, säger bolagets vd och grundare Alexander Widegren till Realtid.  

Enligt uppgift till DI Digital har Enkla säkrat sin finansiering för en första omgång bolån med hjälp av drygt 2 miljarder kronor från Credit Suisse och är i slutskedet av att rulla ut låneerbjudandet. 

Alexander Widegren, stämmer uppgifterna i tidningen? 

– Utvecklingen går vår väg, säger Alexander Widegren.  

Annons

Annons

Han berättar vidare att det är “en strid ström med bolånare” som hör av sig till Enkla och att bolaget samtidigt har ett “brett och bra bemötande hos aktörer som vill låna ut pengar”. 

Widegren säger att han idag inte kan namnge banker eller exakta belopp och att han återkommer om tidpunkt för starten. Han säger dock att Credit Suisse är “partner” och finansierar Enkla, men vill inte uppge storlek på finansieringen.  

Vilken löptid är det på den finansiering som ni säkrat? 

– För att erbjuda bolån behöver vi i ryggen mycket långa lån, precis som alla andra bolåneaktörer. Vi lånar över en ännu längre tid, vilket gör att vi kan hålla låga bolåneräntor.

Har ni längre löptid än de flesta svenska bolånegivarna?

– Ja, bankerna finansierar sig oftast under tio år, på fem till sju år. Vi finansierar oss på 40 år.

Enkla vill, enligt Widegren, erbjuda boräntor under 1 procent.

– Första tricket är att ha liten kostym. Vi ska inte ha tusentals anställda eller kontor här och där, vi litar på att konsumenten själv kan välja direkt på hemsidan, säger Alexander Widegren. 

Vet du vad Credit Suisses syfte är?

– Varje bank, men även försäkringsbolag, pensionsbolag och stora investerare utmanas idag av de låga räntorna runt om i västvärlden. Här ligger vi helt rätt i tiden. Nu signalerar både Riksbanken som ECB att låga räntor är här för att stanna många år framöver, säger Alexander Widegren och tillägger:

– Detta gör att de, med mycket pengar att investera, måste göra någonting utanför boxen, utanför sina gamla vanor. Det passar oss väldigt bra. Vi är beredda och många bolånare är beredda.

 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons