Finans

Eniros storägare godtar rekapitalisering

Sebastian Jahreskog, Per Helander och Ilija Batljan ska rösta för den rekapitaliseringsplan som Eniros styrelse tagit fram. På tisdagen presenterade bolaget även sin kvartalsrapport som visar att förlusten förvärras till -81 miljoner kronor.

Uppdaterad 2017-05-09
Publicerad 2017-05-09

Det framgår av ett pressmeddelande.

Gruppen av storägare består av Sebastian Jahreskog, Per Helander och Ilija Batljan. Tillsammans äger de cirka 13 procent av Eniro.

Nu har de har bekräftat att de avser att rösta för Eniro-styrelsens samtliga förslag som ska presenteras under bolagsstämman den 7 juni. Planen för rekapitalisering som utarbetats i nära samarbete med bolagets långivare offentliggjordes den 3 april. 

Styrelsen har sedan tidigare också föreslagit slopad utdelning på grund av bolagets stora förluster.

På tisdagen presenterade Eniro även sin rapport för det gångna kvartalet och det är dyster läsning. Resultatet före skatt blev -81 miljoner kronor (-3) och nettoresultatet -62 miljoner kronor (-2), vilket motsvarar ett resultat per aktie på -0:14 kronor (-0:03).

Eniros försäljning landade på 430 miljoner kronor för perioden (504), vilket motsvarar en nedgång på 15 procent jämfört med samma period föregående år.

Platsannonser