Börs

Engelska skolan noteras på Stockholmsbörsen

Swedbank, Öresund och Norron Asset Management agerar ankarinvesterare och förvärvar aktier motsvarande 12,9 procent i bolaget.

Realtid.se
Uppdaterad 2016-09-19
Publicerad 2016-09-19

Internationella Engelska Skolan meddelar i dag att bolaget har beslutat att genomföra notering av bolagets aktier på Nasdaq Stockholm.

Första handelsdagen beräknas till omkring den 29 september och prospektet offentliggörs i dag.

Swedbank, Öresund, Norron Asset Management har åtagit sig att förvärva aktier motsvarande cirka 12,9 procent i bolaget.

Internationella Engelska Skolan i Sverige Holdings I AB, kontrolleras i dag av TA Associates, bolagets grundare Barbara Bergström samt delar av ledningen och personalen i IES.

Bolagets styrelseordförande Per Båtelson och styrelseledamoten Cecilia Marlow avser att förvärva 10.000 aktier vardera.

Priset per aktie uppgår till 52 kronor, vilket motsvarar ett marknadsvärde om 2.083 miljoner kronor.

– Genom att vi blir ”listade”, som det heter, kan vi bredda ägandet med välrenommerade institutioner i Sverige, men även med en allmänhet som tror på oss och det vi står för, säger Barbara Bergström i ett uttalande.

Birker Bahnsen, director på majoritetsägare TA Associates, uppger att riskkapitalbolaget som varit majoritetsägare i fyra år ska fortsätta sitt engagemang i verksamheten.

– Samtidigt som vi har ett långsiktigt perspektiv i våra investeringar gör vi bedömningen att börsen är det bästa möjliga långsiktiga hemmet för IES. En notering kommer att säkerställa långsiktighet, stabilitet och framgång för verksamheten, säger han i ett uttalande.

Platsannonser