Finans

Emirates börjar flyga A380 till Guangzhou

Emirates kommer att börja flyga sina A380-flygplan till Guangzhou från och med den 8 augusti 2020.

Publicerad 2020-08-07

Flygbolaget har nu återupptagit hälften av sitt destinationsnätverk efter coronakrisens framfart.

Emirates har hittills återupptagit sina A380-tjänster till fem städer och kommer gradvis att utvidga utplaceringen av A380 i linje med efterfrågan och operativa godkännanden.  Från och med den 8 augusti kommer kunder kunna flyga med A380 till Guangzhou med avgångar en gång i veckan. Som resenär kan man även flyga med flaggskeppet dagligen till Amsterdam, fyra gånger i veckan till Kairo, två gånger dagligen till London Heathrow och en gång dagligen till Paris. Det framgår av ett pressmeddelande.

Under den senaste veckan har Emirates återupptagit flyg från Dubai till Addis Abeba, Clark, Dar es-Salaam, Nairobi, Prag, São Paulo, Stockholm, Kuwait City och Seychellerna. Emirates kommer också att återuppta passagerartrafiken till Lissabon (16 augusti).

Eftersom bolaget prioriterar ett säkert flygande har bolaget gradvis utvidgat sina passagerartjänster till 70 städer i augusti. Det betyder att Emirates har återupptagit passagerarnätverksamheten till hela 50 procent av destinationerna som fanns före pandemin. Covid-19 PCR-test är obligatoriska för alla inkommande och transitpassagerare som anländer till Dubai (och Förenade Arabemiraten). Detta gäller oavsett nationalitet.

Emirates har även åtagit sig att täcka covid-19 relaterade medicinska kostnader, kostnadsfritt, om resenären får diagnosen covid-19 under sin resa. Det gäller för kunder som flyger med Emirates till och med den 31 oktober 2020 och är giltig i 31 dagar. 

Platsannonser