Gustaf Salford, vd Elekta. Foto: Elekta
Gustaf Salford, vd Elekta. Foto: Elekta
Finans

Elekta: Tillfällig vd blir ordinarie

Gustaf Salford tillträder med omedelbar verkan till ny verkställande direktör och koncernchef. Han har varit tillförordnad vd sedan början av juni. 

Publicerad 2020-11-26

Elektas bolagsstyrelse har genomfört en omfattande rekryteringsprocess som landat i slutsatsen att Gustaf Salford uppfyller samtliga kriterier vilka bedöms nödvändiga för att Elektas framgångsrika utveckling ska fortsätta.

Laurent Leksell, grundare och styrelseordförande, säger:

– Vi är mycket nöjda över att Gustaf accepterat att ta den här positionen. Gustaf började på Elekta för elva år sedan och sedan med framgång antagit flera roller där han alltid imponerat på styelsen med sitt ledarskap, sin djupa kompetens och internationella affärsmässighet. Gustaf har senast innehaft rollen som vår CFO. Gustaf Salford kommer fortsätta vara en högt uppskattad ledare inom organisationen liksom han kommer vara en stark bundsförvant till våra kunder världen över.

Utöver sin MBA från Handelshögskolan i Stockholm, tar Salford med dig en bred erfarenhet från olika roller inom Elekta och innan dess som senior managementkonsult, samt djup kunskap från MedTech industrin. 

– Jag är hedrad över att få rollen som vd för detta fantastiska bolag. Jag kommer tillsammans med mitt team att accelerera Elektas strategi och framtida lönsamma tillväxt. Som ledande inom precisionstrålmedicin strävar vi efter att öka tillgängligheten för cancervård, att bygga uthållighet och att fortsätta pressa och expandera gränserna genom innovation, säger Gustaf Salford.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in