Finans Nyhet

Electrolux väntar med Egyptenaffär

Publicerad

”Vi tycker inte att det är logiskt att slutföra affären just nu.”

Oroligheterna i Egypten gör att Electrolux lägger planerna på att ta över Kairobaserade Olympic Group, vitvarutillverkaren i Mellanöstern och Nordafrika rapporterar Dow Jones Newswires.,,

Anmäl dig till Ingemar Carlssons Tekniska Analys som skickas ut till din mejl-box varje måndag innan börsen öppnar.

– Vi tycker inte att det är logiskt att slutföra affären just nu och vi har bestämt oss för att lägga förvärvet på is tills röken har skingrats i Egypten, säger vd Keith McLoughlin till Dow Jones Newswires.

Annons

Runt 500 anhängare till president Mubarak samlades för att motdemonstrera i Kairo på onsdagen. De ville visa sin lojalitet till presidenten och bar banderoller med texten ”Ja till Mubarak, för att skydda stabiliteten”.

Några av dem planerade att marschera till Befrielsetorget, cirka en kilometer bort, och driva iväg demonstranterna där.

– Vad vill du mer? Mubarak stannar ändå inte. Du måste gå härifrån annars kommer blod att flyta, skrek Mubarakanhängare till en grupp egyptier som var på väg till torget där massdemonstrationer mot presidenten ägt rum den senaste veckan.

Annons

På tisdagskvällen höll Mubarak ett tal där han sade att han inte tänkte ställa upp i presidentvalet som ska hållas i höst. Oppositionsledaren Mohamed ElBaradei sade efter talet att Mubarak inte gått tillräckligt långt för att möta demonstranternas krav och kallar hans löfte att inte ställa upp igen, när mandattiden gått ut, för bedrägeri.

Annons