Nytt jobb

Efter Pantorköpet: Rolf Andersson blir ny MD på Goldman

Goldman Sachs har utsett svenska it-entreprenören Rolf Andersson till ny managing director. För två år sedan köpte investmentbanken hans värdepappersplattform Pantor som bland annat används av SEB och Stockholmsbörsen.

Uppdaterad 2017-11-13
Publicerad 2017-11-13

Goldman Sachs presenterade den 8 november en lång lista med nyutsedda managing directors. Ett av namnen på listan är svensken Rolf Andersson.

Rolf Andersson. Foto: Linkedin

– Våra nya managing directors har visat ett fantastiskt engagemang under sina anställningar för våra medarbetare, klienter och kultur och vi önskar dem fortsatt framgång när de nu tar detta viktiga nästa steg i karriären, säger Goldman Sachs vd Lloyd C. Blankfein i en kommentar till nyutnämningarna.

2015 förvärvade investmentbanken Rolf Anderssons plattformslösning Pantor; ett system för värdepappershandel som bland annat används av SEB och Stockholmsbörsen. Goldman äger i dag alla rättigheter till Pantors teknik, men inte aktierna i det svenska företaget, enligt Breakit. Förenklat säkerställer Pantors plattform att en transaktion ägt rum på ett snabbt och tillförlitligt sätt.

Samarbetet mellan investmentbanken och Pantor syftar också till att de tillsammans ska ta fram nästa generations plattformar för snabbare börshandel. Goldman är därför också i färd med att bygga upp ett nytt fintech-labb på Pantors kontor i centrala Stockholm, enligt Breakit.

Realtid.se har sökt Rolf Andersson under måndagen för en kommentar.

Platsannonser