MarknaderNyhet

Efter en månad som ordförande – nu blir han vd

Hoist Finance, Per Arwidsson, Erik Selin, Lars WollungHoist Finance, Per Arwidsson, Erik Selin, Lars Wollung
Lars Wollung. Foto: TT
Publicerad
Uppdaterad

Kredithanteringsbolaget Hoists styrelse har utsett bolagets nytillträdda ordförande, tillika Intrums tidigare vd – Lars Wollung, till tillförordnad vd.

Realtid.se

Utnämningen träder i kraft den 15 mars. Bengt Edholm tar över rollen som styrelseordförande till och med årsstämman i april. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Lars Wollung valdes till styrelseordförande i Hoist Finance på den extra bolagsstämman den 17 februari, en roll som han lämnar i samband med att han tillträder som tillförordnad vd. Han kvarstår som styrelseledamot. Det framgår av ett pressmeddelande.

I slutet av februari byttes Hoists styrelse ut och storägarna Erik Selin och Per Arwidsson fick därmed som de ville. För drygt en vecka sedan fick även vd Per Anders Fasth sparken.

Annons

Per Anders Fasth fortsätter som rådgivare till bolaget fram tills att hans avtal löper ut den 31 mars för att säkerställa en smidig överlämning.

Fasth tillträdde uppdraget som interim vd i maj 2021 efter att ha valts in i bolagets styrelse vid årsstämman den 13 april 2021.

Styrelsen fick sju månader på sig innan Hoists storägare Erik Selin och Per Arwidsson framförde sitt önskemål om en styrelseförändring. Ingen förklaring gavs till varför det behövdes bytas styrelse, och initiativet fick Swedbank Robur att lämna sin plats i valberedningen.

Annons

Arwidsson och Selin fick sedan som de ville, och numera har Hoist alltså en ny styrelse och nu också en ny vd, tillförordnad.

Annons