Karriär & ledarskapNyhet

Efter covidkritisk analys – nu går fd Nordeachef till Heimstaden

Andreas Steno Larsen, Nordea, HeimstadenAndreas Steno Larsen, Nordea, Heimstaden
Andreas Steno Larsen slutade nyligen som chefsstrateg på Nordea efter att ha varit bland författarna bakom en kontroversiell analys.
Publicerad
Uppdaterad

Ivar Tollefsens fastighetsbolag Heimstaden utökar sin verksamhet genom att rekrytera två profiler för att starta en avdelning för strategi och sammanslagningar.

Realtid.se

Andreas Steno Larsen slutade nyligen som chefsstrateg på Nordea efter att ha varit bland författarna bakom en kontroversiell analys.

Nordea publicerade den kontroversiella rapporten, där bland andra dåvarande chefsstrategen Andreas Steno Larsen ställde frågor om effekten av covid-vaccinerna. I analysen ifrågasätter författarna bland annat coronavaccinets effektivitet och officiella infektionssiffror.

Andreas Steno Larsen erbjöds att fortsätta i Nordea Markets, men har själv bestämt att lämna Nordea, enligt mäklarhuset.

Annons

Den 1 februari börjar han nu som huvudekonom i Heimstaden. Det rapporterar E24.no.

– Andreas är bland de mest kompetenta analytikerna i Norden och kommer att spela en viktig roll i att sätta vår investeringsstrategi och säkerställa konsekvent utvärdering av riskjusterad avkastning genom att ta hänsyn till makro och finans på de marknader vi kommer att finnas på, säger Heimstadens Investeringsdirektör Christian Fladeland i en skriftlig kommentar.

Även Simon Fallmann Bech från FIH Partners går in i det nya teamet på Heimstaden.

Annons
Annons